Materialen

Coffee Based ontwikkelt materialen op basis van koffiedik. Iedere toepassing vereist weer andere materiaaleigenschappen. Daarom hebben we verschillende materialen ontwikkeld. Elk geschikt voor hun eigen toepassing.

Extrusie

Spuitgieten

Non Food

Onze eerste blend is geschikt voor de productietechniek extruderen en het vormen van plaatmaterialen

Non Food

Ons tweede materiaal is geschikt voor de productietechniek spuitgieten. Waarbij het product niet in contact komt met voedsel.

Food-safe

Onze derde blend is een spuitgiet-blend die geschikt is voor producten die in aanraking komen met voedsel. Dit materiaal is hittebestendig en vaatwasserbestendig.

Producten

Wat kan er vervolgens met deze materialen? Hieronder is een overzicht te zien van producten die wij reeds op de markt hebben gebracht of aan het ontwikkelen zijn. Hoewel sommige van deze eindproducten - zoals het boekje en de plantenpot - ook direct bij ons te bestellen zijn, zijn deze producten ook vooral bedoeld om de markt te inspireren en naar ons toe te komen met productwensen. Dus zoekt u een duurzaam en innovatief materiaal om uw product(idee) mee te realiseren? Neem dan contact op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Notitieboeken

'It can all happen over one cup of coffee'

Een notitieboek gemaakt van het koffiedik wat vrijkomt bij 1 kop koffie. De kaft is gemaakt van het Coffee Based plaatmateriaal. Het papier is 100% gerecycled.

Hier te koop

Plantenpotten

De Coffee Based plantenpot heeft een unieke uitstraling. Aan de geur herken je dat er koffiedik in het materiaal is verwerkt. De potten zijn geschikt voor gebruik binnenshuis. Omdat het materiaal biologisch afbreekbaar is zul je zien dat de pot aan de binnenzijde een witte aanslag krijgt. De verwachtte levensduur van de pot is twee jaar.

Servies (in ontwikkeling)

Koffie drinken uit een kopje dat gemaakt is van koffiedik. Dat is waar we naar streven. Zodra dat mogelijk is kunnen we ook producten als bestek en borden produceren.

Meubel- en Wandpanelen

Het Coffee Based plaatmateriaal leent zich goed om te verwerken tot meubel- of wandpaneel, zo maak je de koffiehoek helemaal af!

Verlichting (in ontwikkeling)

Door onze basismaterialen en halffabricaten met elkaar te combineren kunnen we nog vele andere producten ontwerpen, zoals verlichting. De eerste modellen zijn gemaakt en daar wordt nu hard mee getest zodat het ontwerp gereed is voor grootschalige productie en verkoop.

Dienbladen (in ontwikkeling)

Met behulp van de productietechniek vacuumvormen zijn wij al in staat geweest een dienblad te produceren. Echter was de sterkte en bestendigheid tegen water en temperatuur nog niet voldoende. Dit zijn we nu aan het optimaliseren.

Andere wensen?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.