Marketingcommunicatie-talent (min. 24 uur)

Wij zijn op zoek naar een marketingcommunicatie-talent die onze circulaire merken en producten stevig op de kaart zet.

VerdraaidGoed, LoopedGoods en Coffee Based; drie duurzame merken waar we trots op zijn en waarmee we dagelijks werken aan het realiseren van een circulaire economie. Alle drie onze merken zijn financieel afhankelijk van de verkoop van producten of diensten. Om dit succesvol te doen, is het vertellen van ons verhaal en het promoten van onze producten van groot belang. We doen dit nog veel te weinig. Ons team van creatievelingen en techneuten is vooral bezig met de ontwikkelingen en vrij weinig met de promotie. Daarom zijn we op zoek naar jou!

De functie

Jij bent een marketeer met visie die weet hoe je onze merken in de spotlights kan zetten. Jij snapt wat een campagne is en hoe je die inzet om onze producten aan de man te brengen. Jij weet als geen ander hoe je onze huidige en nieuwe middelen en kanalen in kan zetten om meer bekendheid te krijgen en klanten te werven. Ervaring in het opzetten en uitrollen van campagnes voor een jong en startend bedrijf is dan ook een pré. 

Ons marketingcommunicatieteam bestaat naast jou uit één andere vaste medewerker. Zij ondersteunt met de grafische uitwerking van wat jij bedenkt. Je staat er dus niet helemaal alleen voor, maar je hebt geen compleet team tot je beschikking. Je bent dus een allrounder die goed is in het maken van de strategische plannen, maar tegelijkertijd ook de uitvoering zelf kan realiseren. Je bepaalt en bewaakt bovendien de huisstijl en tone of voice voor de verschillende merken.

Werkzaamheden

We zoeken een zelfstandig werkend marketingcommunicatie-expert. Jij zorgt ervoor dat we met ieder merk de juiste doelgroepen bereiken en onze commerciële doelen behalen. Je weet hoe je voortvarend en efficiënt te werk gaat en bent goed in prioriteren. Je denkt en werkt vooruit, maar je bent ook heel flexibel. Een aantal concrete voorbeelden van werkzaamheden:

 • Opstellen en uitvoeren van een communicatiestrategie (jaarplan): Je ontwikkelt een communicatiestrategie incl. begroting. In overleg met je collega’s ontwikkel je vervolgens campagnes. Je voert de campagnes zelf uit, geholpen door onze grafisch ontwerpster.
 • Opstellen en uitvoeren van een content- en jaarkalender: In overleg met collega’s bepaal je welke content gecreëerd wordt en waar en wanneer die gedeeld wordt. Je stelt een content- en een jaarkalender op en borgt dat beide uitgevoerd worden. Ook zorg je voor de bereikrapporten, zodat dit met het team besproken kan worden.
 • Copywriting en contentcreatie: Je weet pakkende, speelse teksten te schrijven voor zowel de social media, de verschillende nieuwsbrieven en websites en voor op de productverpakkingen en brochures.
 • Pers en partners: We hebben geregeld nieuwswaardige dingen te melden. Jij zorgt ervoor dat we dit bij de pers en media, zoals tijdschriften, radio en tv onder de aandacht brengen. Ook zorg je ervoor, dat we helpen bij het verspreiden van nieuws en bijzonderheden van onze LoopedGoods deelnemers of andere samenwerkingspartners.
 • Overig: Omdat je werkt voor verschillende merken, moet je je aandacht verdelen. Goed vooruitplannen en afstemming met de verschillende merken is dan ook van belang. Je werkt intensief samen met je collega grafische vormgeving en stuurt de communicatie-stagiairs aan als die er zijn. Uiteraard schakel je ook geregeld met je sales collega en de klantenservice, zodat ieders werkzaamheden goed op elkaar afgestemd blijven.

Profiel

We zoeken een marketingcommunicatie-talent die plannen kan bedenken én uitvoeren! Je schakelt snel van strategie naar praktische uitvoering. Je hebt een overall visie op de communicatie van onze merken én weet ook hoe je dit inzet om de verkoop van onze producten en diensten te bevorderen. Je geniet ervan om commerciële successen te behalen met duurzame producten.

 • Om in ons team goed te aarden, ben je energiek, flexibel, zelfstandig en gedreven.
 • Je snapt hoe onze merken zich moeten profileren om succesvol te zijn en hebt een duidelijk idee over hoe dat te realiseren.
 • Je bent pro-actief en communicatief; je plant campagnes in, haalt de benodigde informatie op en zorgt voor betrokkenheid van de rest van het team.
 • Je kunt meebewegen met onverwachte situaties, bent zeer stressbestendig en weet grenzen aan te geven
 • Je hebt duidelijke affiniteit met duurzaamheid in het algemeen en met de circulaire economie in het bijzonder.
 • Je bent communicatief vaardig, overtuigend en staat stevig in je schoenen.
 • Je hebt minstens 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie
 • Je hebt een vlotte pen en bent vloeiend in Nederlands en Engels (woord en geschrift).
 • Kennis en kunde van tools voor e-mail en social-media marketing, SEO etc. zijn een must.
 • We bieden marktconforme arbeidsvoorwaarden, maar bij ons werken mensen niet voor het geld. Ergens anders kun je meer verdienen.

Onze merken

In 2010 is VerdraaidGoed als één van de eersten in ons land begonnen als ontwerpbureau dat restmaterialen gebruikt als grondstof. Inmiddels ontwikkelen we niet meer alleen op eigen initiatief circulaire producten en concepten, maar werken we ook in opdracht van bedrijven aan hun circulaire vraagstukken. Wij zorgen ervoor dat reststromen die bij organisaties vandaan komen weer opnieuw waarde krijgen. Bij voorkeur in de organisatie zelf. Door anders naar deze stromen te kijken en ze een andere functie te geven worden ze opnieuw waardevol. Wij creëren waar mogelijk een volledig circulaire keten, maar zorgen in ieder geval altijd voor levensverlenging van het materiaal. Door op deze manier de materiaalstromen binnen bedrijven te beïnvloeden hebben we de afvoer van duizenden kilo's materiaal naar de verbrandingsoven voorkomen.

Een aantal van de concepten die we hebben ontwikkeld, is inmiddels uitgegroeid tot zelfstandig merk en/of bedrijf. Een mooi voorbeeld hiervan is Coffee Based. Wij kregen in de loop der jaren steeds vaker de vraag van bedrijven of we ook een oplossing hadden voor hun koffiedik. Want onze nationale koffieverslaving is goed voor zo’n 18 miljard kopjes koffie per jaar. Vaak belandt het koffiedik van al deze kopjes in de reguliere afvalbakken omdat bedrijven geen aparte afvoer hebben van hun organische afval. Zonde, want de kleur, geur en het sfeertje rondom koffie zorgen er namelijk voor dat dit materiaal, ook na het zetten van een kopje koffie, nog van waarde kan zijn. Coffee Based is erin geslaagd om koffiedik te gebruiken bij de productie van bio-based producten, zoals plantenpotten, koffiemachines en koffiekopjes.

Omdat wij de grote koffiedrinkers van ons land graag helpen om hun koffiedik op verantwoorde wijze in te zamelen en te verwerken, hebben wij de Koffie Recycle Service ontwikkeld. Via deze service krijgt de klant een deel van het opgehaalde koffiedik weer terug in de vorm van nieuwe Coffee Based producten die ze zelf kunnen uitzoeken in onze shop.

Naast het ontwikkelen van eigen producten en het uitdenken van concepten voor bedrijven, houden we ons tot slot bezig met het promoten en verkopen van circulaire producten van anderen, via onze webshop LoopedGoods. We streven ernaar om hier alle circulaire producten die ons land rijk is, op één plek te verzamelen en de verkoop te stimuleren.

Werkplek

Onze verschillende merken delen samen één kantoor in het voormalig subtropisch zwemparadijs Tropicana in Rotterdam. We maken daar deel uit van een voorbeeldstad met nu zo’n 40 start-ups en scale-ups in de circulaire economie. 

Interesse? Stuur je CV en een motivatiebrief en/of -video, waarin je uitlegt waarom we jou moeten uitnodigen naar Lisanne Addink (lisanne@verdraaidgoed.nl). Voor vragen of een eerste kennismaking kan je ook telefonisch contact opnemen via 06-43987706.