Koffie Recycle Service (KRS)

Koffie is na olie, in waarde, de meest verhandelde grondstof ter wereld. In Nederland alleen al drinken we zo’n 14 miljard kopjes koffie per jaar. Het proces van koffie zetten is alleen behoorlijk inefficiënt. Van de biomassa aan de koffieplant komt uiteindelijk maar 0,2% in je kopje koffie terecht. De overige 99,8% wordt als afval weggegooid en verbrand. In Nederland gaat dat jaarlijks om ongeveer 300 miljoen kilo koffiedik. Je zou dus kunnen zeggen dat de huidige koffieketen in ons land erg lineair is ingericht. Wij geloven dat het tijd is dat we deze lineaire keten circulair gaan maken. Daarom hebben Coffee Based en MAAS de handen ineen geslagen en de Koffie Recycle Service ontwikkeld.

Wat is de KRS?

De Koffie Recycle Service is een service die wordt aangeboden aan bedrijven en organisaties waar (op grote schaal) bonenkoffie of filterkoffie
wordt gedronken. In de huidige situatie komt het koffiedik dat ontstaat bij het drinken van een kop koffie, in de reguliere afvalbakken van de
organisatie terecht. Dit is zonde! Deze Service brengt hier verandering in.

Voor wie is de KRS?

De Koffie Recycle Service wordt aangeboden aan organisaties waar;

- Filterkoffie of verse bonen-koffie wordt gedronken.
- Er worden minimaal 1200 kopjes koffie per week worden gedronken of minimaal 10 kg koffiebonen gebruikt, zodat er minimaal 45 kg koffiedik per 2 weken ontstaat.

Het maakt hierbij niet uit wie de huidige afvalophaler is.

Hoe werkt de KRS?

Bij de uw organisatie wordt een koffiedik-container geplaatst. De koffiedik uit de koffiemachines wordt door de operator in deze container verzameld.

De container wordt volgens een vast schema opgehaald door onze samenwerkingspartner en naar de verwerkers gebracht.

Het opgehaalde koffiedik wordt verdeeld over de deelnemende
verwerkende partijen al naar gelang hun behoefte aan koffiedik. Zij
maken van dit koffiedik weer hoogwaardige, nieuwe producten. Als
er meer koffiedik is opgehaald dan zij kunnen verwerken, dan wordt
de rest gebruikt voor het kweken van paddenstoelen, gebruikt voor de productie van verbrandingspellets of vergist.

Op basis van het aantal gedronken kopjes koffie (#clicks) krijgt uw organisatie winkeltegoed toegekend. Met dit tegoed kunnen (koffie)producten en diensten gemaakt van het koffiedik worden besteld. Zo levert uw bestelling een bijdrage aan de initiatieven die het koffiedik verwerken als grondstof.

Wat kost de KRS?

De kosten voor de Koffie Recycle Service zijn afhankelijk van de hoeveelheid koffiedik die vrijkomt in uw bedrijf of organisatie. Neem contact met ons op om een juiste inschatting te laten maken van de servicekosten.

Meer informatie? Neem contact op.

Stuur een email naar info@coffeebased.nl en vermeld in het onderwerp 'KRS'.